Članek
Po remiju v zadnji tekmi na zimski premor s štirimi točkami zaostanka
NEUČINKOVITOST POKVARILA VTIS
Foto: Grega Wernig
Ni se končalo po željah. Ni se izšlo z zmagovitim zaključkom jesenskega dela, v zimskih razmerah iz Velenja s točko.

“Spet smo imeli veliko število priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Na drugi strani pa je nasprotnik v 1. polčasu enkrat prišel čez polovico igrišča in nam zatresel mrežo. Kljub temu, da so se nogometaši Rudarja nizko, organizirano branili, smo si ustvarjali priložnosti, nismo pa jih zaključili, kot bi morali. Neučinkovitost nam je odnesla zmago. V igri smo bili dobri, toda nenatančni, ko smo iskali pot do mreže,” je zadnjih 90 minut v letu 2019 opisal Darko Milanič.

Zadnji tekmi sta pokvarili vtis, ostali smo pri osvojenih 38. točkah.
“Ko slabše začnemo tekmo, se nam vsaka napaka pozna. Končni vtis jeseni kvari rezultat zadnjih tekem, o tem ni dvoma. Vzroke pa gre iskati v slabem izkoristku priložnosti. Že v Kidričevem smo jih imeli veliko, a smo dvakat zadeli in zmagali. Zdaj dvakrat nismo bili uspešni, čeprav smo se tolikokrat znašli v obetavnih situacijah. Škoda.”

Jesenski del je končan, izhodišče (4 točke zaostanka za vodilno Olimpijo) pomeni, da bomo spomladi v vlogi lovcev.
“Ni nam treba iti daleč nazaj v zgodovino, da se spomnimo, kaj vse se je dogajalo in kakšni zaostanki so vmes že bili izničeni. Pa kaj vse se je dogajalo že v tej sezoni. Tekem je ogromno, prvenstvo je dolgo. Zdaj se je treba odpočiti, začeti priprave na spomladanski del in potem se bodo obrnile tudi zadeve v igri. Včasih bomo zadeli tudi iz prvega udarca ali zmagovali tekme z manj priložnostmi. Verjamem, da bodo fantje zelo motivirani prišli na začetek priprav. Razmišljati moramo od tekme do tekme, da nas ne bo bremenil zaostanek. Verjamem pa, da bomo od prve tekme šli na igrišče z namenom, da spremenimo podobe lestvice.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12