Članek
Rok Kronaveter o vijol'čni jeseni in prvem pogledu proti pomladi
VEMO, DA MORAMO BOLJŠE
Foto: Grega Wernig
Ljudski vrt je zaprl vrata. Končan je jesenski del, moštvo se ponovno zbere 6. januarja ob začetku zimskih priprav, nadaljevanje tekmovanja 22. februarja. Z derbijem. O pogledu iz slačilnice na minulo obdobje in proti novim izzivom prvi strelec moštva v dosedanjem delu sezone, Rok Kronaveter.

“Zadnji tekmi proti Rudarju in Triglavu sta pokvarili vtis. Sicer bi lahko v Velenju prej odločili tekmo, tudi v drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, toda tisti res nepotreben, naiven zadetek pred odmorom nas je stal zmage. Sami smo si zakuhali tekmo. Opazno je bilo, da smo po vodstvu želeli zabiti še drugi gol, potem priti do novega vodstva, toda ni se izšlo. Škoda, ker nismo igrali tako slabo, kot je izkupiček jesenskega finiša.”

Slabše je zdaj izhodišče za pomlad, toda imamo dovolj izkušenj tudi v takšnih situacijah.
“Pomembno bo, da se dobro pripravimo na spomladanski del. Prav bodo prišle te dolge priprave, da se še bolj spoznamo in uigramo. Storili bomo vse za uspešnejše nadaljevanje sezone, ne smemo si več dovoliti spodrsljajev. V nogometu je vse mogoče, mi verjamemo! Zaostanek pa vendarle ni tako velik ali prevelik, da ne bi mogli razmišljati o naslovu.”

Za nami je 20 prvenstvenih, 8 evropskih, 1 tekma pokala Slovenije. Ocena vijol’čne jeseni?
“Pričakovali smo, da bomo na vrhu ali bili vsaj bližje, zato ne moremo biti zadovoljni. Ciljev, ki smo si jh zastavili, nismo izpolnili. Je pa še veliko tekem do konca, dovolj točk na razpolago in lahko obrnemo situacijo v nadaljevanju sezone. S končnim razpletom smo razočarani, tega ne skrivamo. Zadnji tekmi sta pokvarili vtis, treba ju je odmisliti in čim prej pozabiti. Nasploh pa se nam je zgodilo preveč tekem, ko smo igrali dobro in nas rezultat ni ustrezno nagradil.”

Zaostanek na lestvici je nastal po slabših dosežkih proti moštvom s spodnjega dela.
“Treba je vse skupaj analizirati, vemo, da ni bilo najboljše. ‘Težje’ tekme, če se lahko tako izrazim, proti višjeuvrščenim moštvom smo odigrali boljše, to drži. Vsaka tekma nam je motiv, pri tem ne bi smeli imeti težav. Te so se nam dogajale, ko se nasprotniki postavijo v blok, se odločijo za izrazito obrambno usmeritev. Največ težav smo imeli predvsem proti Triglavu in Rudarju, ko je res preveč priložnosti ostalo neizkoriščenih.”

Zdaj so aktivnosti za 2019 zaključene, na vrsti je decembrski premor. Kje bo prvi klubski strelec v jesenskem delu preživel proste trenutke?
“Koristnih bo nekaj dni premora, z odklopom od nogometa. Preživljal jih bom z družino, vmes bo čas za eno krajše potovanje. Potem pa se željni novega dokazovanja vračamo nazaj v Ljudski vrt. Dobili smo že načrt dela, tako da ne gre za popoln premor do ponovnega zbora moštva. Toliko priprav sem že oddelal, da se dobro zavedam, da bodo pomenile temelj za celotno leto 2020. Vemo, da so poletne priprave kratke, zato bodo zimske imele dodaten pomen. Tekmovalni cilj pa je jasen. Naj obvelja, da vijolice cvetijo spomladi.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12