Članek
Z generalke z dodatno navijaško spodbudo pred derbijem
KOMAJ ČAKAMO, DA SE ZAČNE ZARES
Foto: Grega Wernig
Zadnji test opravljen. Z zmago, brez dobljenega zadetka. Z navijaškim impulzom in dodatno aktivacijo v pričakovanju derbija.

“Ob aktivnem, organiziranem nasprotniku z nizkim branjenjem, ko smo imeli malo prostora, bi morali imeti hitrejši pretok žoge. A bi kljub temu ob večji učinkovitosti lahko dosegli višjo zmago. V 1. polčasu smo tekmece utrujali, jih vmes uspeli nekoliko bolj odpreti in bi vsaj iz dveh priložnostih morali zadeti. Manjkala sta nam le zadetka za boljšo oceno. V 2. polčasu smo hitro zadeli, lahko bi povišali vodstvo. Bila je tekma, ko te nasprotnik prisili, da bi želel bistveno več napadati, nimaš pa kam. Potrebovali bi bolj hitro in pogosto obračanje strani, boljše iskanje medprostorov. So pa se v tem specifičnem dvoboju fantje pravočasno vračali in preprečevali protinapade tekmecem, saj so takšne tekme nevarne, če si lahkomiselen. To je treba zadržati, ob tem pa popraviti učinkovitost,” v oceni preizkušnje z Rudarjem Darko Milanič.

Kaj je še mogoče storiti v tem zadnjem tednu pred otvoritvijo spomladanskega dela?
“Veliko je bilo opravljenega v prejšnjih tednih, zdaj bomo imeli še nekaj individualnega dela. Ko bo telo bolj sveže, bodo bolj sproščene tudi misli in bo izkoristek priložnosti boljši, kar se zavedamo, da je treba dvigniti na višji nivo. Doslej je bil v ospredju generalen trening naših principov. Veliko zadev se je zgodilo skozi priprave. Vse, kar je bilo potrebno, smo naredili in zdaj sledi zaključna faza. Ker se bomo osvežili, bomo ob individualnih posegih odpravili nekatere pomanjkljivosti.”

Pričakovanja pred derbijem?
“Pozitivna, smo pripravljeni. Zdaj bomo začeli temeljito razmišljati o derbiju, izbrali najprimernejšo strategijo. Za nami so dolge priprave in komaj čakamo, da se začne zares.”

Glede na odziv tudi navijači, ki so moštvu prišli namenit podporo med generalko.
“To nam veliko pomeni, dobrodošlo je doživeti takšno obliko podpore. Vsem bo velika spodbuda in naredili bomo vse, da navijačem uresničimo želje.”

Še trenutne informacije o zdravstvenem stanju in pojasnilo, zakaj v kadru ni bilo Mitrovića.
Mitrović ni igral, ker si je na petkovem treningu zvil gleženj in nismo želeli tvegati. Mešanovića že dolgo ni v pogonu zaradi težav z vratnim delom hrbtenice, Handanović dobro napreduje pri vračanju v tekmovalni ritem, Mihelič pa še potrebuje nekaj časa, saj je z moštvom opravil le nekaj treningov. Mulahusejnoviću gre po štirih tednih na boljše in dela po predvidenem programu, Klinar pa bo izven igrišča še več tednov zaradi operativnega posega. Stanje en teden pred začetkom je relativno solidno.”
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10