Članek
Martin Milec o samoizolaciji in trenutnih razmerah, ko nogomet ni v ospredju
SPOŠTUJEMO, ČAKAMO IN UPAMO
"Ostajamo doma, upoštevamo navodila kluba in strokovnih služb"
Foto: Grega Wernig
Nova situacija: dnevi, ko nogomet ni najpomembnejši, dnevi, ko so se življenja povsem spremenila… Prilagajanje na razmere in odgovorno ravnanje velja za vse. V pogovoru ob začetka drugega tedna karantene Martin Milec.

“Zagotovo gre za neprijetno situacijo, tega nismo vajeni. Nogomet trenutno ni v ospredju, ampak želja, da se življenje čim prej spravi nazaj v normalne tirnice. Ostajamo doma, spoštujemo vse ukrepe in navodila. Pri nas doma smo vsi okej, vsi zdravi, nihče ni imel k sreči nobenih zdravstvenih težav. Veseli, da je v medsebojnih pogovorih tako tudi pri soigralcih, kar je v tem trenutku daleč najpomembnejše.”

Treba se je prilagoditi tudi pri delovnem ritmu. Po navodilih pristojnih organov niso dovoljeni skupni treningi, moštvo je v tej fazi dobilo svoj načrt dela.
“Delamo individualno, vsak zase doma. Prejšnji teden je bil zaradi vremena nekoliko lepši, lahko smo v naravi oddelali predvidene aktivnosti. Zdaj se bo treba prilagoditi, saj so v naslednjih dneh napovedane nižje temperature. Večinoma gre za tekaške treninge, ki so prioriteta. Ob tem pa opravljamo tudi vaje za moč, zato sem si doma pripravil svoj mini fitnes. Ne vemo, kdaj se bo končalo to obdobje, moramo pa poskrbeti, da ostanemo v dobri pripravljenosti. Da bi v trenutku, ko se bomo lahko vrnili v Ljudski vrt, nadaljevali na teh temeljih.”

Kako naprej, še ne moremo z gotovostjo trditi. Informacije sledijo v naslednjih dneh, v odvisnosti od razmer. V načrtu je nadaljnje prilagajanje in ob najboljšem scenariju nadaljevanje PLTS 2. ali 9. maja.
“Upamo, da ni še konec prvenstva. Tudi s soigralci, s katerimi se preko whatsapp skupine slišimo vsak dan, verjamemo, da se bo stanje izboljšalo in bo omogočeno nadaljevanje sezone v predvidenem terminu. Izpolnjujemo svoje obveznosti in čakmo na naslednja navodila. Žal smo trenutno, kjer smo na lestvici. Pred prekinitvijo smo imeli svoj cilj, da izboljšamo uvrstitev. Radi bi se vrnili na igrišče in pokazali, da zmoremo več, medtem pa upoštevamo navodila kluba in strokovnih služb. Zato bi se želel vsem zdravstvenim delavcem po celotni Sloveniji v imenu moštva zahvaliti za vse, kar počnejo zadnje dni in kar še bodo. Vsi skupaj smo lahko neizmerno ponosni na njih. Videli smo tudi odziv članov navijaške skupine Viole, ki so prišli pred UKC Maribor izrazit podporo in zahvalo junakom, brez katerih pomoči potrebni ne bi imeli ustrezne oskrbe v boju z okužbami. To mesto je velikokrat stopilo skupaj, tudi zdaj bo in verjamem, da bomo skupaj premagali zahtevno, neprijetno situacijo!”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10