Članek
Pogodba podpisana, začenja se obnova zahodne tribune Ljudskega vrta!
DA BO MARIBOR SPET PONOSEN
Foto: Grega Wernig
In se bo začelo… S svečanim podpisom pogodbe z izbranim izvajalcem obnove zahodne tribune je storjen ogromen korak k posodobitvi Ljudskega vrta. 21.5.2020 lahko označimo kot nov vijol’čni mejnik. Dogovor je sklenjen, dela se lahko pričnejo. Predvidoma že v prihodnjem tednu, rok za izvedbo je 400 dni.

“Danes je res vesel, srečen dan. Nogomet in Maribor sta tesno povezana, NK Maribor je tudi najbolj znana blagovna znamka tega mesta. Gradimo ponosno mesto in pri tej novi zgodbi je vsekakor kot zelo pomemben igralec NK Maribor, z vsemi naslovi prvaki, evropskimi uspehi in pozitivno energijo, ki nas tako dobro zna povezati. Zato smo se z ekipo potrudili, da bo ta stadion še boljši, zelo pomembno pa je, da bo tudi cenejši in dovolj hitro zgrajen,” je projekt predstavil župan Mestne občine Maribor, Aleksander Saša Arsenovič in pojasnil, da gre za javno-zasebno partnerstvo. Za izvedbo bo zadolženo podjetje Makro 5 gradnje d.o.o., skupna vrednost del znaša 6,1 milijona EUR.

“Rok za izvedbo del, določen v pogodbi, je bil 400 dni. Po zagotovilih bodo končali s prenovo tudi pred iztekom roka, tako da bi NK Maribor lahko sezono 2021/22 začel na novem objektu. Verjamem, da bo Ljudski vrt športno in urbano središče, ki bo po tem načrtu dobilo še nekaj popravkov, tako da bomo imeli zaključen celovit stadion v osrčju mesta, s primernimi parkirišči in vsemi ostalimi vsebinami, ki so ustrezne za to okolje. Res se veselim novih tekem na prenovljenem stadionu, navijanja in novih šampionskih zvezdic. In da bo Maribor spet ponosen.”

Velik dan za srce našega mesta in za NK Maribor, predsednik Drago Cotar o prav posebnem trenutku: “Gre za veliko pridobitev, ne samo za mesto in za klub, tudi za državo. In se samo po tekmovalni plati, saj bo stadion v prenovljeni podobi ponujal tudi številne nove priložnosti. Veseli nas, da smo prišli do razpleta naših dolgoletnih prizadevanj, ki so se začela leta 2015, ko smo kot klub poskrbeli za idejno zasnovo, vmes pa tudi za precejšnji finančni prispevek pri projektni dokumentaciji, v višini skoraj 220.000 EUR. Kot največji uporabniki Ljudskega vrta smo izjemno zadovoljni, da je dogovor sklenjen in se dela lahko pričnejo.”

Ko bo stara tribuna postala nova, bo to dodaten zagon za vse. V različnih pogledih.
“Spomnimo se, kaj je prinesla obnova stadiona leta 2008. Zagon na vseh nivojih, novo energijo za moštvo in celoten klub, tako da verjamem, da bo tudi obnova zahoda prinesla podoben učinek. Za NK Maribor pomeni v času gradnje tribuno manj in organizacijsko prilagajanje, a smo v klubskih pisarnah že pripravili scenarij delovanja v tem času. Upam, da se bodo ob naslednji fazi rahljanja ukrepov lahko vrnili gledalci na vzhodno, južno in severno tribuno, potem pa bi se prihodnje poletje sezona 2021/22 za nas lahko začela že na stadionu v novi podobi, tudi z zahodno tribuno po najsodobnejših kriterijih. Z dodatnim udobjem za naše navijače, vse obiskovalce in za izboljšane pogoje dela slovenskih ter tujih poročevalcev iz Ljudskega vrta. Vmes smo pogosto morali poseči po improvizaciji, da smo omogočili pogoje za igranje mednarodnih tekem, v novem obdobju pa verjamem, da bomo vsi skupaj lahko uživali na tribunah. Če ne bi igrali evropskih tekem, bi ta obnova morda še za nekaj časa obstala, tako pa je NK Maribor s svojimi rezultati ‘kriv’, da se je vse skupaj premaknilo.”
4.krog LESTVICA
STRELCI
DNŠ Mura
10
Maribor
8
Domžale
7
Bravo
7
Tabor Sežana
6
Luka Koper
5
Aluminij
4
Olimpija
2
Celje
2
Gorica
0