Članek
Tekma po 77. dneh: prvi test v Ljudskem vrtu v soboto, ob 11. uri
ZA UVOD 2 URI NOGOMETA
Foto: Grega Wernig
Tako dolgo še nismo bili brez tekme… Nazadnje 7.3., za vračanje v tekmovalni ritem pa se v soboto začenja niz treh zaporednih preizkušenj do začetka oz. nadaljevanja prvenstva. Test št. 1: Maribor – Nafta, v soboto, tokrat v dopoldanskem terminu. Z začetkom ob 11. uri.

Dvoboj v Ljudskem vrtu ne bo pomenil le ponovnega zagona nogometa po 77. dneh, šlo bo tudi za premiero Sergeja Jakirovića na vijol’čni klopi. “Prvi cilj je, da vsi igralci dobijo tekmovalne minute. Ker tako dolgo niso igrali, vsi že komaj čakajo na trenutek vrnitve na igrišče, skupaj z menoj. Doslej je vse potekalo na visokem nivoju. Kar smo preizkušali na treningih, želimo prikazati na tekmi, ki nam bo pokazala, kje smo trenutno, kako se fantje odzivajo na določene taktične zadeve in kaj je še treba popraviti. Najbolj pomembno pa je, da bo tekma minila brez poškodb in da lahko nemoteno nadaljujemo z delom po predvidenem programu,” pravi trener o namenu nestrpno pričakovanega testa.

Ob vrnitvi nas čaka 120 minut nogometa, trenerja sta se dogovorila za igralni čas 2x60 minut. Po navodilih NJIZ in NZS za zaprtimi vrati stadiona, brez prisotnosti gledalcev. Bomo pa poskrbeli za prvi stik z navijači vsaj posredno in izpeljali neposredni spletni prenos na nkmaribor.com.

Nogomet je nazaj! Sobota, 11:00!
19.krog LESTVICA
Maribor
38
Olimpija
35
DNŠ Mura
33
Luka Koper
30
Domžale
25
Tabor Sežana
24
Celje
23
Bravo
22
Aluminij
15
Gorica
10