Članek
Zlomljeni rebri kot davek na požrtvovalnost, 4 do 6 tednov premora
KONEC SEZONE ZA RAJČEVIĆA
Foto: Grega Wernig
Ko gre kaj narobe, gre na različne načine. V derbiju smo ostali brez točk in tudi brez Aleksandra Rajčevića. Zanj je letošnja sezona, žal, končana, požrtvovalnost je terjala davek v obliki neprijetne poškodbe. V želji, da bi izbil žogo ob poskusu Vukušića in preprečil zadetek, se je poškodoval. Posledica trčenja v vratnico: dve zlomljeni rebri, 4 do 6 tednov premora.

Po zdravniški oskrbi je bilo takoj jasno, da ne bo mogel nadaljevati tekme. Prepeljan je bil v bolnišnico, pregled pa je pokazal, da se je uresničil črn scenarij. Ko je z nogo zadel vratnico, je prišlo do kompresije ob udarcu in ob silovitem trku do zloma dveh reber. Sledi popolno mirovanje, Rajčevića v zadnjih šestih krogih ne bo med kandidati za nastop.

Mitrović od srede z moštvom

Med dosedanjimi slabimi vsaj ena dobra novica: Nemanja Mitrović se boljše počuti, izdelana mu je zaščitna maska, ki mu bo omogočila vrnitev na igrišče. Po dosedanji prilagojeni, brezkontaktni vadbi po individualnem programu se bo v sredo že lahko priključil moštvu na treningih.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12