Članek
Aljoša Matko in Žan Kolmanič po reprezentančni akciji znova v klubskem ritmu
OSTATI ZDRAVI IN NA VRHU
Foto: Grega Wernig
Dopolnitev vijol’čnih vrst in prehod na zaključni del priprav pred nadaljevanjem prvenstva. Znova v klubskem programu oba naša člana selekcije do 21 let, Aljoša Matko in Žan Kolmanič, ki sta vpisala nova reprezentančna nastopa.

Oba sta dobila priložnost na pripravljalni tekmi proti Rusiji. Slovenski upi so se z ruskimi vrstniki razšli z 2:2. Aljoša Matko je med dvobojem v Ljudskem vrtu igral do 78., Žan Kolmanič pa od 78. minute.
“Lepo je bilo igrati v Ljudskem vrtu tudi v reprezentančnem dresu, res prijetna izkušnja, ki upam, da bo še lepša na evropskem prvenstvu. Če bo mogoče takrat imeti še podporo navijačev s tribun, bi bilo doživetje res vrhunsko. Zahtevni preizkušnji proti Nemčiji in Rusiji smo dobro opravili, se seznanili z zahtevami novega selektorja. Igralci se dobro poznamo med seboj in verjamemo, da smo lahko uspešni tudi na velikem tekmovanju,” pravi Aljoša Matko, ki je od sredinega dopoldanskega treninga spet v vijol’čnem ritmu.

“Pomembno je, da smo se vrnili zdravi in brez zapletov k novim klubskim obveznostim. Misli so zdaj že popolnoma usmerjene na sobotno gostovanje pri Bravu in na ritem tekem, ki sledi. Bo kar naporno, s tekmami vsake 3,4 dni. Upam, da ostanemo zdravi in na vrhu tudi po tej zahtevni seriji, ki je pred nami.”

Za popoln zbor kandidatov za sobotno tekmo čakamo še na vrnitev Kenana Pirića, ki ima z reprezentanco Bosne in Hercegovine v sredo zvečer zadnjo preizkušnjo Lige narodov proti Italiji.14.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
28
DNŠ Mura
25
Olimpija
24
Luka Koper
23
Tabor Sežana
18
Celje
16
Domžale
13
Bravo
12
Gorica
10
Aluminij
10