Članek
O aktualnih novicah ob začetku zimskih priprav s športnim direktorjem, trener je še v samoizolaciji
DA BI NADALJEVALI, KJER SMO OSTALI
Foto: Grega Wernig
Premor je končan, v Ljudskem vrtu spet “na puno”! V sredinem jutru smo začeli zimske priprave in vijol’čno nogometno leto 2021. Zaradi poškodb ali bolezni uvodne aktivnosti še ne bodo potekale v popolni zasedbi. Zaradi višje sile bo trener Mauro Camoranesi prvo poglavje pospremil z razdalje. Pred vrnitvijo v Slovenijo in ob prihodu v Maribor je bil vselej ob testiranju na covid-19 negativen, vendar ob upoštevanju vseh okoliščin ostajamo previdni in z omejitvijo stikov. Vlogo medijskega sogovornika ob začetku priprav je tako prevzel športni direktor.

“Trener je v Mariboru v samoizolaciji, bolj iz previdnosti. Dva testa sta bila negativna in upam, da se bo pridružil ekipi v naslednjih dneh. Zbrali smo se pozneje kot večina prvoligašev. Fantje so si ta dodaten teden premora zaslužili s prizadevnostjo in načinom, kako so premagovali ovire ter nevšečnosti, ki so nas spremljale skozi celotno leto. Pogled na lestvico je lep, jesen smo končali na prvem mestu. Fantje so dobili individualne programe, ki so jih oddelali, kar dokazujejo tudi težave pri Klinarju in Peričiću, ki sta prišla na zbor poškodovana. Klinar je med aktivnostjo začutil bolečino v kolenu, predvidoma ga čaka večtedenski premor. Peričić pa je pridobil zdravilo v mečno mišico, predpisana ima dva dneva prilagojenih aktivnosti in bo najbrž že v petek znova na treningu. Uvodni del bo izpustil Kronaveter, zaradi pozitivnega testa na covid-19. In seveda ob poškodovanemu Mitroviću tudi Milec, ki je kaznovan s strani Uefe,” je pojasnil Oliver Bogatinov.

V primerjavi z ekipo iz jesenskega dela nista več zraven Mitja Viler in Rene Mihelič.
“Viler je izrazil željo po odhodu, na njegovo pobudo smo prekinili sodelovanje. Miheliču pa je potekla pogodba z 31. decembrom. Pri razlogu, da je ne podaljšamo, gre bolj za splošno stanje kot nogometni del. Težko ponudim ob tako širokem kadru novo pogodbo, čeprav nogometno lahko o Reneju povem vse najboljše. Njegov položaj je v našem klubu prezapolnjen.”

Novincev v moštvu ob prvem delovnem dnevu ni bilo, zelo verjetno pa dogajanje v prestopnem roku ne bo le enosmerno.
“Ob začetku priprav sta se moštvu pridružila Belmin Bobarić in Mirko Mutavčić. Nekateri pogovori še potekajo, ko bo kaj konkretnejšega, bomo sporočili. Lahko pa zaupam, da smo blizu dogovora glede zamenjave za Vilerja. Predviden je prihod Argentinca z italijanskim potnim listom. Ko bo vse uradno, bomo lahko potrdili prestop. Z željo, da se levi bočni branilec pridruži moštvu pred potjo v Turčijo.”

Prvi teden priprav bo moštvo opravilo v domačem okolju, odhod v tradicionalno zimsko bazo v Beleku sledi 20. januarja.
“V Turčiji so že dogovorjene vse 4 tekme, tudi uvodno, za katero smo še šakali na potrditev. Nasprotniki bodo Čukarički (22.1.), Šahtar (25.1.), Crvena zvezda (28.1.) in Ludogorec (31.1.). Domov se vračamo 1.2., pred začetkom spomladanskega dela pa bomo opravili še generalko v Ljudskem vrtu.”
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19