Članek
V sredo v Sežano: na najbolj neprijetno gostovanje le z enim ciljem (začetek tekme ob 13.30)
ČAS JE ZA PREKINITEV SERIJE
Foto: Grega Wernig
Teden z dvojnim programom. Najprej najbolj neprijetno gostovanje v zadnjem obdobju, nato derbi. Toda vse misli so zdaj le pri pri tekmi, ki sledi. Sežana je v prejšnji in letošnji sezoni postala vijol’čna rana, saj smo nanizali tri zaporedne poraze.

“Nismo v popolni sestavi, toda ni dileme, kaj je naš glavni in edini cilj. Zanima nas le zmaga. Čas je, da se rezultatska krivulja obrne navzgor. Upam, da bo tokrat drugače in da bo neuspešna serija Maribora na gostovanjih v Sežani prekinjena. Ob tem pa bi spet začeli zmagovati in nadaljevali boj za naslov prvaka. Zapravili smo prednost, smo na drugem mestu, toda prvenstvo je še vedno odprto,” v napovedniku nove kraške misije Mauro Camoranesi.

Na pot v sredo brez kaznovanega Pihlerja (sedmi rumeni karton), po zdravniškem posvetu je premor predpisan za Vrhovca. So predvidene še kakšne spremembe?
“Menjave so nuja, ko si tekme sledijo zapored. Da ohranimo dovolj visok ritem, bomo posegli po nekaterih spremembah v začetni enajsterici. Vrača se Peričić, k sreči imamo veliko obrambnih igralcev, ki lahko igrajo skupaj v postavitvi s tremi ali z dvema središčnima branilcema, tako da imamo dovolj rešitev. Dervišević še ni nared, Vrhovec je po neprijetnem udarcu med tekmo proti Celju dobil dovoljenje za vrnitev na trening od srede, tako da ga v Sežani ne bo. Upam, da bo na voljo za sobotno tekmo.”

Prva misel v pričakovanju naslednjega izziva je tudi med igralci enotna. Aljoša Matko o utripu slačilnice: “Glede na zadnje rezultate nam igrišče v Sežani ne ustreza, toda morda prihaja tekma ob pravem času, da prekinemo črni niz in začnemo spet z osvajanjem točk. Ko se ekipa znajde v takšni situaciji, ni prijetno. V Mariboru so vsi vajeni boljših rezultatov, zavedamo se, da smo slabo začeli spomladanski del in skušali bomo storiti vse, da se izvlečemo iz te situacije ter se vrnemo na zmagovite tirnice. Potrebujemo dobro tekmo, zmago, da si povrnemo samozavest in da vsak posameznik nato znova pokaže, kaj zmore.”

CB 24 Tabor Sežana – Maribor. Sežana, sreda, ob 13.30.27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19