Članek
Trenerjev pogled na prvo fazo priprav
PREMIERA V SOBOTO V AVSTRIJI
Foto: Grega Wernig
Prvi dnevi priprav po predvidenem načrtu, začelo se je postavljanje temeljev projekta prenovljenega Maribora.

»Zadovoljen sem s prizadevnostjo fantov. Opazno je, da so prišli nazaj izjemno motivirani. Za nami so dnevi uvajanja, ponovitve določenih zadev in vračanja v delovni ritem, s poudarkom na nabiranju moči. Priključili smo ogromno mladih igralcev, nekateri med njimi se prvič srečujejo z zahtevami članskega nogometa, a imajo ob energiji močno izraženo željo po dokazovanju in ocena uvodnega dela je pozitivna,« je po opravljenem četrtkovem programu vadbe izpostavil Simon Rožman.

Prvi trije so že v polnem pogonu, v prihodnjih dneh bi se lahko priključil še kdo izmed novih obrazov. Z zanimanjem pa spremljamo proces, ko se med kandidate za nastop vrača tudi Nemanja Mitrović.
»Prvi teden je glede na sprotne prihode igralcev z reprezentančnih akcij, vračanje posameznikov po poškodbah in vmesno opravljanje zdravniških pregledov zelo specifičen. Novinci se uspešno vključujejo, veseli spoznanje, da je ob upoštevanju teže poškodbe in daljše odsotnosti v dobrem stanju Nemanja Mitrović, ki bo naša velika okrepitev znotraj kadra. Zdaj še ne sodeluje pri dvobojih med tekmovalnim delom treninga, prestati mora še dodatne preglede, da bi dobil dovoljenje za treninge s polno obremenitvijo, vendar so obeti dobri.«

Začetna serija treningov bo v soboto zaključena s prvo pripravljalno tekmo, v Kalsdorfu proti tamkajšnjemu avstrijskemu tretjeligašu (začetek ob 18. uri). V prihodnjem tednu pa sledi druga faza priprav, s selitvijo v Moravske Toplice.
»Po uvodnih treningih je v soboto v Avstriji predvidenih prvih 90 tekmovalnih minut. Vse pripravljalne tekme bodo namensko odigrane, s predvidenim izpolnjevanjem taktičnih zahtev. Priložnost bodo dobivali vsi igralci, ki jih imamo na voljo. V tem tednu še imajo nekateri igralci zaradi različnega trenutnega fizičnega stanja prilagojen program, potem pa bomo s ponedeljkom skupaj začeli drugo fazo. V prihodnjem tednu bo začetek gradnje ekipe in boja za igralna mesta, vstopamo v posamezne podrobnosti načrta, kako bi želeli delovati na igrišču. Smer je prava, ob takšnem pristopu bo v veselje delati z namenom, da pridemo do želene zaključene celote.«
2.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
6
Luka Koper
4
Tabor Sežana
3
Celje
3
Radomlje
2
Aluminij
2
Bravo
2
Olimpija
1
Domžale
0
DNŠ Mura
0