Članek
Vijol’čni bojevnik 2009 se je vrnil v Ljudski vrt, podpisana enoletna pogodba
DEJAN MEZGA: KONČNO SPET DOMA
"Tukaj sem se vedno prijetno počutil, tega ne morem skriti."
Foto: vidrihmiha.si
Prestopni rok še ni končan, moštvo je okrepljeno z novim nogometašem. Predstavljamo novinca, ki ga ni treba posebej opisovati, saj je za NK Maribor odigral 235 tekem in zabil 61 golov. Dejan Mezga, naš član v letih 2007 do 2014, bo znova oblekel vijoličasto majico in pomenil novo rešitev v zvezni vrsti.

“Z veseljem vračamo zelo izkušenega igralca, ki je po odhodu iz Ljudskega vrta igral na Hrvaškem in na Cipru. Dejan je del svetle preteklosti kluba in pričakujemo tudi svetlo prihodnost. Podpisali smo enoletno pogodbo, ekipi pa se bo priključil takoj,” je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Vijol’čni bojevnik 2009 ni imel pomislekov ob klicu iz Maribora. Ob vrnitvi v okolje, kjer se je med kariero najbolj prijetno počutil, je 31-letni nogometaš iz Brezja pri Čakovcu dejal: “Končno doma, to mi je zdaj najpomembnejše. Upam, da bomo nadaljevali, kjer smo ostali, ko sem odhajal. Z naslovi in vsemi uspehi. Tukaj sem se vedno prijetno počutil, tega ne morem skriti. Ves čas sem ostal povezan s klubom, ogledal sem si vse prenose, ki niso bili v terminih mojih tekem ali treningov. Ekipo dobro poznam, veseli me, da bodo nekateri igralci iz prejšnjega obdobja spet moji soigralci. Prav tako sem vesel, da bom znova delal s trenerjem, s katerim sem že upešno sodeloval. Poznam vse zahteve, filozofijo igre in verjamem, da se bom hitro prilagodil. Imel sem kratek premor po koncu sodelovanja z Apollonom, a sem vmes vadil samostojno in menim, da bom pripravljen pomagati ekipi.”

V zadnjih dveh sezonah je bil Mezga član splitskega Hajduka in Apollona iz Limassola, za novo zgodbo v vijoličastem pa si je izbral št. 88.
 19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15