Članek
Nov mejnik vijol’čnih upov, prvič zmagovalci Kvarnerske riviere
DOMOV S TREMI TROFEJAMI
NK Maribor je prvi slovenski klub, ki je osvojil prestižen kadetski turnir Kvarnerska riviera, ki je na igriščih v Labinu, Omišalju, Kostreni in N. Vinodolu ter s finalom na Rujevici potekal že 66-ič. 
 
V skupinskem delu so vijoličasti pod taktirko Milana Žurmana igrali v Labinu. Najprej so z zadetkom Horvata premagali sarajevski Željezničar, v drugem krogu pa z 0:3 izgubili proti italijanski Sampdoriji. V odločilni tekmi za preboj v četrtfinale so povsem razbili domači Rudar iz Labina, z zadetki Vipotnika (2), Mahera, Frešerja, Verbiča, Verdnika in Ciganovića so slavili kar s 7:0. 
 
V četrtfinalu dvoboj proti Vinodolu, ki je v skupinskem delu izločil Dinamo in Budučnost in gladka zmaga s 4:0. Zadeli so Horvat (2), Vipotnik in Frešer. V polfinalu so z 2:0 odpravili Udinese (zadela sta Verbič in Horvat) ter tako drugič zaigrali v finalu prestižnega turnirja, leta 2007 so na Kantridi izgubili proti splitskemu Hajduku. Nasprotnik v finalu je bila Olimpija, ki je z odličnimi igrami v izločilnih bojih izločila FC Qabalo iz Azerbajdžana in HNK Osijek. V napetem finalu je Žan Vipotnik z dvema zadetkoma vijoličastim prinesel še tretji prestižni pokal v zadnjih dnevih, saj so nedavno tako kadeti kot mladinci dvignili pokal za najboljše moštvo v Sloveniji. 
 
Ob skupni pa še dve posamični nagradi. Za najboljšega vratarja turnirja je bil izbran naš Tomaž Stopajnik, pokal za prvega strelca je domov odnesel Žan Vipotnik. 
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15